To ni selfi_1


Dandanes je ustvarjanje avtoportretov najbolj razširjena oblika vsakdanjega razvedrila za številne ljudi, ki s svojimi mobilnimi telefoni delajo sebke (selfies) ob vsaki priložnosti. Te podobe so v veliki meri idealizirane, korigirane, polepšane in nenazadnje popačene. V tem pogledu je naša razstava zanimiva primerjava. Zasnova vključuje in izpostavlja raznolikost članov društva ter njihove različne pristope, znanje in veščine. Ker želimo avtoportrete povezati v celoto, smo vsakega pospremili s črno-belo fotografijo avtorja. Tako so tudi gledalci in obiskovalci lahko primerjali nastala dela z originalom.

Razstavljajo: Maruša Kline, Bojan Toporiš, Klavdija Bogataj, Urša Toporiš, Jelena Dolenc, Jerneja Mihevc, Jošt Belhar, Sašo Bogataj, Mark Mandy, Andrejka Belhar Polanc, Nina Šterman, Klemen Meglič in Luna Moona.

Program ob odprtju je potekal pred galerijo. Nastopili so: KOMUNALIKA (Metallica tribute band), Jelena Dolenc in Mark Mandy (poezija) ter SMETNAKI (funk/ska).

Program je povezoval Joe Joe O’Reily.

Razstavo je slovesno odprl tržiški župan, mag. Borut Sajovic.


Nastopali so:

 KOMUNALIKA-METALLICA TRIBUTE BAND

Komunalika je skupina štirih članov iz Tržiča, ki je bila ustanovljena leta 2019 s prvotnim namenom, da bi igrali priredbe pesmi znane skupine Metallica. Kitaro igra Primož Kuburič, pevec skupine je Rok Meglič (zaradi odsotnosti ga je tokrat nadomestil Grega Čadež) , na bobnih je Dominik Šnobel, basist skupine pa je Sašo Bogataj. Na otvoritvi razstave so prvič javno nastopili in s svojimi priredbami razvedrili obiskovalce Galerije Paviljon NOB.

SMETNAKI

Smetnaki je avantgardni pol-konceptualistični glasbeni ansbel. S precizno rabo retro principa 6-članska zasedba secira poltonske vrhunce polavtomatske kontraindustrijske samoekspresije.