Stol smo iz kosa pohištva spremenili v umetniško platno. Sodelujoči člani so svoj stol po navdihu poslikali, porisali, polepili, sestavili ali predelali in se na tak ali drugačen način izrazili. Z drugačno skupinsko razstavo želimo predstaviti raznolikost članov društva in njihovo ustvarjanje. Stole bomo do konca leta za en dan postavili na ogled v atriju Občine Tržič. Naknadno bodo na ogled v izložbah lokalov in trgovin na Trgu svobode v Tržiču. Naša spletna galerija pa je od sedaj dostopna vse dni v letu.

Razstavo je podprla Občina Tržič v okviru javnega razpisa za sofinanciranje programov ljubiteljske kulture.

Andrejka Belhar – Polanc

3NOGA POMLAD

Tradicionalni šuštarski stol delavnice Kosmač dobi pomladno preobleko.
Barvna poslikava ne vpliva na obliko in funkcionalnost, a stol vseeno preobrazi in mu doda novo umetniško dimenzijo.

jošt belhar

Chackra Cleanser

Stol za vse, ki čutijo negativno energijo modernega sveta.
Nostalgično pogrešajo boljše čase, ko smo kot družba še bežali pred jamskimi medvedi in mamuti.
Se zavedajo, da naša ravna zemlja drvi v prepad, ker cepimo otroke in jih ne zdravimo s kristali in aromatičnimi olji.
Prestrašeno čakajo, kdaj se bodo ilumintaski kuščarji dvignili izpod zemeljske skorje in nadvladali…če nas ne bodo
že prej zastrupili s chemtraili. Če se med vsem tem najdete vi, se prosim usedite in si očistite čakre. Za vaše truplo bo poskrbljeno.

Mateja roblek

Stovoda stol

Bil je samo star rjav stol, ki je kar nekaj let služil kot stojalo za fikus na hodniku, povsem zadovoljen sam s sabo in s svojim namenom.  Nazadnje mu je bila odvzeta tudi ta funkcija in je samo še sameval v kotu in nič kaj optimistično čakal kaj sledi. 
Točno tak izziv za umetniški stol sem iskala.
Noge so spominjale na stebre stavb, okrogla, mehka forma... Na misel mi je prišel avstrijski umetnik, slikar in arhitekt, ki sem ga občudovala že v najstniških letih. HundertwasserNjegove  barve, kontrasti in oganske nepravilne oblike so izražale dinamiko, svobodomiselnost, radoživost in pogum. To sem želela vdahniti tudi temu stolu. Koliko mi je to uspelo, presodite sami.
Nastal je Stovoda stol. 

mark mandy

Srce

Naš svet je svet dualnosti, črno, belo, levo, desno, nebo, zemlja, strah in ljubezen.
Z delovanjem iz srca lahko dve na izgled ločeni stvari povežemo, presežemo objamemo.

jerneja mihevc

L'observateur lui-même

“Stol…ima svoj namen. Ima obliko, barvo, velikost, materijal…in ima tvojo pozornost.
Pa ti jo pritegne vsak stol, ki je v dosegu tvojega pogleda?
No, ta, ki ga opazuješ, vzbudi tvoje možganske brbončice, ti le te strnejo misli in ustvarijo zgodbo?
Kakršnokoli.
Torej opazuješ in si, ti…opazovan”.

Klavdija bogataj

Moj Prestol

Na tem stolu je moja stara mama Minca vedno sedela v kuhinji. Pred mnogo leti pa ga je na srečelovu zadel moj ata Milan. Med tem, ko sem ga predelovalna je žal mama umrla, a mi je prej rekla, da mi ga da. Stol je bil prvotno v rjavi barvi, tako da je bilo ogromno dela spravit dol vso to staro barvo. Motivi so vžgani v les, ter poudarjeni z akrilnimi barvami. Na njem najdete meni ljube motive iz narave. Sova, krokarje in seveda par volkov, vse te živali imajo simbolni pomen. Smreke so med seboj povezane s koreninami in se združujejo v srčku, tako smo povezani med sabo ljudje, ki si nekaj pomenimo. Zadaj najdemo še nevihto, strele…med zvezdami pa ozvezdje device, ki je moje astrološko znamenje. Polna luna je meni zelo ljuba. Ima čarobno moč za ustvarjanje, v njenem obdobju pa se je zgodilo tudi veliko lepih stvari. Seveda ne manjka rdeče barve, ki je itak najlepša. Mama je enkrat rekla, a veš Klavdija, jaz sem princesa. Sem rekla vem ja, tudi jaz sem, zato je to moj prestol.

nina šterman

In Silva Salus/ V gozdu je rešitev

Če bomo hoteli najti rešitev, se bomo morali vrniti nazaj k naravi – v gozd, ki je v tem okolju nam najbližja združba naravnega ravnovesja.
Torej postoj in se ozri vase, v svoj notranji, srčni gozdiček.

bojan toporiš

Metallum

Pogled malo v izmišljeno ali ne prihodnost, svet kjer vlada umor in rop. Prestol za voditelja ki vodi drhal v novem apokaliptičnem svetu.

jelena dolenc

Trilogija

Tvoja smola še vedno pušča sledi za seboj.

Matej Sitar – arha

Voyager

Pushing the limits

sašo bogataj

Throne of 1000 shins

Ta stol je narejen iz mojih bivših rolk, Skoraj vsako rolko sem obdržal ne glede na to, da se je polomila. Več let sem jih zbiral ker sem si vedno želel izdelati stol iz njih. Prvotno stol ni bil pobarvan vendar sem se odločil da mu dam nov pridih in enotno barvo.